Monday, December 06, 2010

Zikir Pagi di Radio IKIM

Lately ni tiap2 pagi aku selalu tune in to Radio IKIM. Everyday time kol 7 je dia akan siarkan 2 doa which i feel that is really good dan menyentuh hati bila mendengarkannya. Let's share this


1. This one rasanya by Hijjaz

باسمك اللهم ندعو
في غدو ورواح
لك منا كل حمد
في مساء وصباح

هب لنا منك رشدا
واهدنا سبل الصلاح
إن تقوى الله نور
وطريق للفلاح

bismikallah humma nada 'u.
fi ghuduwiw warowa..
laka minna kullu khamdin..
fi masa-in wa shobaakh..

hablana minka rosyada..
wahdina subla sholah..
inna taqwallah hi nurun
wa thoriqun lil falaah...


Maksudnya:
Dengan Nama-Mu Ya Allah kami meminta
Pada waktu pagi dan petang
Bagi-Mu segala pujian
Pada waktu petang dan pagi

Kurniakan kepada kami dari sisi-Mu petunjuk
Tunjukkan kami jalan kebaikan
Sesungguhnya ketaqwaan kepada Allah adalah cahaya
dan jalan kejayaan.

2. Bacaan doa/zikir - still searching by who, tapi rasanya macam sora ustaz amal.

"radhi tu billahi rabba
wabil islami dina
wabi muhammadin nabiyya warasula"

("aku rela Allah SWT sebagai Tuhanku, aku rela Islam sebagai agamaku, dan aku rela Muhammad sebagai rasul")

2 comments:

Anonymous said...

2. Bacaan doa/zikir - still searching by who, tapi rasanya macam sora ustaz amal.



dah jumpe belom?

Anonymous said...

Ustaz Amal - Rodhitu Billah :)